Skip to content

Elektrische fietsen

Elektrische fietsen – zalig fietsen, zonder zweet en ademnood

Met een elektrische fiets van bikeemotion voeg je een extra dimensie toe aan je fietsbeleving.

Het is de ideale vrijetijdsfiets als je houdt van lange fietstochten maken, maar je bestemming wilt bereiken zonder buiten adem te zijn. Ook voor het woon-werkverkeer in en rond Brussel is een elektrische fiets een echte aanrader. Want zo kom je sneller en minder bezweet op je werk aan. Het lijkt wel alsof de elektrische fiets gemaakt werd voor het heuvelachige Brussel.

Twee soorten elektrische fietsen

Een belangrijk aandachtspunt in de keuze van de beste elektrische fiets is het niveau van de trapondersteuning. Een echte elektrische fiets biedt trapondersteuning tot 25 kilometer per uur. Fiets je harder? Dan stopt de ondersteuning. Daarnaast heb je fietsen met een motor die je ondersteunt tot 45 kilometer per uur. Wettelijk gezien valt die categorie onder de bromfietsen. Dat betekent dat er andere verkeersregels van toepassing zijn. Bovendien moet zo’n fiets een nummerplaat hebben en ben je verplicht om een helm te dragen als je erop rijdt.

Heb je interesse in een elektrische fiets van topkwaliteit? Neem dan gerust contact op of kom eens langs in onze fietsenwinkel in Ukkel (Brussel).

De beste elektrische fietsen: Riese & Müller!

bikeemotion is gespecialiseerd in elektrische fietsen. We bieden vooral de modellen van Riese & Müller aan, het merk met de beste elektrische fietsen op de markt. De fabrikant vertrekt van de motor en bouwt daar een fiets rond. Daardoor zijn de elektrische fietsen van Riese & Müller bijzonder stabiel.

Bovendien onderscheidt deze fietsenbouwer zich door zijn kwaliteitsvolle onderdelen en accessoires. We kiezen voor Riese & Müller, Tout Terrain, Trek en Vello in onze showroom, maar leveren ook e-bikes van KOGA.

Op zoek naar een maatje apart? De elektrische bakfiets is ideaal om kinderen of zware lasten te vervoeren. We kozen voor de merken Riese & Müller en het Belgische merk Bike43.

Site Riese & Muller